Förråd och magasinering

Du har precis flyttat in i ditt nya hem med alla dina värdefulla ägodelar. Du är mycket glad över det, men du vet också att det finns mycket arbete att göra innan stället verkligen är ditt.

En av de många saker som du måste göra innan du kan packa upp helt och hållet och bosätta dig är att hitta någonstans att förvara allt medan du flyttar runt möbler eller målar väggarna. Kanske är saker och ting inte riktigt så komplicerade för dig, men de flesta människor kommer åtminstone att ha några lådor som de behöver förvara någonstans under renoveringen eller ommöbleringen. Detta för oss in på ett annat vanligt förvaringsdilemma, nämligen självförvaringsutrymmen . Om du inte vill fylla ditt garage eller ditt extra rum med högar av kartonger så kanske det kan vara en bra idé att hyra en liten förvaringsenhet. Du hittar flera förråd hos Prinsens Lager.

Förvaringsenheter

Förvaringsenheter finns i alla former och storlekar, så du bör kunna hitta en som är precis rätt storlek för dina behov. De är också generellt sett ganska prisvärda, vilket är ytterligare ett plus. Om du inte är säker på om självförvaring är rätt lösning för dig eller inte, finns här några saker att tänka på:

  • Hur mycket utrymme behöver du?
  • Hur länge kommer du att behöva förvaring?
  • Vad ska du lagra?
  • Är klimatkontroll viktigt för dig?
  • Hur ser din budget ut?

När du har svarat på dessa frågor bör du ha en bättre uppfattning om vilken typ av förvaringsenhet som är bäst för dig. Glöm inte heller att prata med dina vänner och familjemedlemmar om de känner till några bra förvaringsutrymmen.

Några saker du kan tänka på är att mäta det tillgängliga utrymmet för förvaring av föremål efter att du har flyttat runt på möblerna, anteckna hur länge du räknar med att behöva förvaring, vad det är du vill förvara (möbler, kläder etc.), om klimatkontroll är viktigt för att bevara vissa föremål som förvaras, och vad din budget är. Dessa faktorer bör hjälpa till att avgöra vilken typ av enhet som är lämplig för dina behov. En sista sak att tänka på är att fråga personer som du känner om de kan rekommendera eller föreslå ett förvaringsutrymme.

Säkerhet och försäkring

En sak att tänka på när du väljer förvaringsutrymme är säkerhetsnivån. Se till att anläggningen har bra säkerhetsåtgärder på plats, till exempel kameror och/eller säkerhetsvakter, för att skydda dina tillhörigheter.

Vissa förvaringsanläggningar kräver att du tecknar en försäkring för dina tillhörigheter. Se till att du tar hänsyn till kostnaden för att försäkra dina saker innan du hyr en förvaringsenhet.

Bindningstid eller uppsägningstid

En annan sak som du bör tänka på är hur länge du förväntas lägga ut dina saker. Be anläggningen om information om vad som händer när din bindningstid löper ut.

Förväntas du kontakta dem? Kommer de att ringa dig? Om du inte kontaktar dem, kommer de att anta att allt är bra och fortsätta att debitera ditt konto? Denna information kan vara särskilt användbar om du har hyrt en lagringsenhet i flera år.

Även om det inte är alltför dyrt att hyra förvaringsenheter är det ändå något som är värt att hålla ett öga på. Din räkning kanske inte förändras så mycket varje månad, men under flera år kan den snabbt stiga.