Dags att förnya hemmet? Vanliga misstag som är lätta att undvika

Att satsa på ny inredning och ge hemmet ett lite lyft kan ge de där ombonade känslan du drömt om. Samtidigt finns det några vanliga inredningsmissar men som är lätta att undvika. Inredning handlar om helhet och inte bara enstaka detaljer. Här får du tips hur du kan bli mer nöjd och optimerar inredningen bättre hemma.

1. Satsa på kvalitet och helheten

Det är lättare att hitta en enhetlig och kvalitativ inredning genom att välja rätt butik. Hos Re:Style interiör hittar du varumärken som håller hög kvalitet. Det blir även lätt att matcha inredning genom att välja en butik som har inredning till alla rum.

En vanlig miss är att glömma den röda tråden mellan rummen. Det gör att inredning lätt blir spretig och mindre harmonisk. Utgå från den stil du vill skapa genom att titta på olika inredningsförslag.

2. Bättre ordning med förvaring

Ett klassiskt misstag är att hemmet ser överbelamrat ut. Inredning som även bidrar till förvaring gör det lättare att skapa ordning och reda. Samtidigt skapar det ett mer vilsamt och väldesignat intryck när det inte ligger små saker framme. Förvaringslådor och boxar finns i mer designade varianter. Det skapar ordning i alla rum, även korgar och askar är bra redskap för att skapa ordning.

3. Belysning gör stor skillnad

Det är lätt att missa vikten av belysning i hemmet. En varierad belysning där det finns olika sorters ljussättning bidrar till en ombonad känsla. Dessutom är det lätt att påverkas av mörkret vintertid och då kan det behövas lite extra ljus hemma. Genom att satsa på lampor och oliks ljuskällor går det att få en trevligare stämning. Sätt lampor i fönster, på sidobord och lys upp väggarna. Det ger en stilfull inramning till övrig inredning.

4. Utgå från din egen smak och stil

Det är lätt att fastna i inredningstips och helt missa sin egen stil. Dina egna preferenser kring färg, form och design är det viktigaste. Är du osäker på vad du gillar kan du besöka webbutiker som ger inspiration. Huvudsaken är att du själv trivs med ditt hem och din inredning.